Genel

Geleceğe Nefes Oldular

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geleceğe nefes ol fidan dikimi etkinliği ülkemizde eş zamanlı olarak uygulandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Bugün Fidan Yarın Nefes” sloganı ile hayata geçirilen “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de fidanlar toprakla buluştu.

81 ilde  saat: 11.11’de 2023 noktada daha yeşil bir Türkiye için 11 milyon fidanın toprakla buluştuğu kampanya ile Kırıkkale’de de 71 bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi.  Ahılı Köyü Kızıldağ Orman Mevkiinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Türkiye’nin her yanında aynı heyecanla fidanların dikildiğini söyledi.

Bugün, bir insan olarak yapılabilecek en hayırlı, en güzel işin yapıldığını ve bu kapsamda 11 milyon fidanın toprakla buluştuğunu aktaran Sezer, “ Geleceğe bırakabileceğimiz en güzel mirası bugün toprağa emanet edeceğimiz fidanlarla yapıyoruz. Bu güzel organizasyonla birlikte ilimizdeki ağaçlandırma sahalarının daha da genişleyeceğini ümit ediyorum. İnşallah bu organizasyon ve benzeri organizasyonlarla birlikte Kırıkkale’miz daha da yeşillenecek, geleceğe yemyeşil bir Kırıkkale olarak emanet edeceğiz. Bu organizasyonda başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. ” ifadelerini kullandı.

Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ise  “ Kırıkkale’miz bugün tarihi anlardan birini yaşıyor. Cumhurbaşkanımızın riyasetinde ülkemiz genelinde bugün 11 milyon fidan toprakla buluşacak. Kırıkkale’de de 71 bin fidanı toprakla buluşturacağız.” diye konuştu.

Orman İşletme Müdürü Alper Çimen’de “ Bugün Fidan, Yarın Nefes seferberliği etkinliği kapsamında Kırıkkale’de 12 farklı lokasyonda fidan dikimi gerçekleştirileceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Yunus Sezer, Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler, binlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Kampanya kapsamında belirlenen 12 Lokasyonda,  (Ahılı Köyü Kızıldağ Mevkii, Ahılı-Çipideresi Ağaçlandırma Sahası, Keskin Hacı Taşan Hatıra Ormanı, Çelebi/Hacıyusuflu Köyü, Bahşılı Mesire Sahası, Karakeçili Erezyon Kontrol Sahası, Dağevi Köyü Ağaçlandırma Sahası, Yahşihan/Mahmutlarşarklısı Ağaçlandırma Sahası, Sulakyurt Jandarma Hatıra Ormanı, Sulakyurt Mezarlık Mevkii, Karaahmetli Tabiat Parkı, Delice/Kurtoğlu Rehabilitasyon Sahaları)  toplam 71 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Ahılı/ Kızıldağ Mevkiindeki fidan dikme etkinliğinin ardından Vali Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile birlikte uluslararası koruma ve geçici koruma kapsamında kayıt altında bulunan sığınmacılarla birlikte Mahmutlarşarklısı köyündeki fidan dikme etkinliğine katıldı.

Sığınmacılarla birlikte fidan dikimi gerçekleştiren Vali Sezer “Gelecek nesillere yapılabilecek en hayırlı işe bugün sizlerde katkıda bulunuyorsunuz. Sizinde bu ülkede gelecek nesillere bırakabileceğiniz bir emanet olarak kalır. Bu etkinlikte emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum “ dedi.

Vali Sezer, konuşmasının ardından 250 sığınmacı ile birlikte 3 bin adet fidanı toprakla buluşturdu.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı