Genel

Kırıkkale Çevre ve Şehircilik ten Açıklama

ŞEHİR MERKEZİNDE HİSSEDİLEN KOKU

İlimiz Merkez Yeni Mahalle, Çalılıöz ve Yaylacık Mahallelerinde saat 22.30 sularında yoğun bir koku şikayetiyle gelen ihbarlar neticesinde Çevre ve Şehircilik ekiplerimiz, AFAD,Kırgaz ve Belediye ekiplerimiz koordineli olarak kokunun kaynağını araştırmaya başlamıştır.
Kırgaz ekiplerince gerek sahada gerekse evlerde yapılan ölçümlerde doğalgaz kaynaklı bir kaçağın olmadığı tespit edilmiş, Afad KBRN ekipleri de yapılan ölçümlerde de herhangi bir kimyasal, biyolojik, radyolojik bir maddeye rastlamamıştır.
Rafineri, Doğal Gaz Çevrim Santralı ve Dolum Tesislerin olduğu bölgede yapılan saha incelemesinde şehir merkezindeki kokuya dair hiçbir emare tespit edilememiştir.
Yapılan saha taramasında kokunun, Bahşılı Kırıkkale arasında köprü ile Kayseri Yolu arasında Çoruhözü deresinin 130mt lik bir bölümde yoğunlaştığı tespit edilmiştir.
Bu alanda Mevcut dereden numuneler alınarak laboratuvar incelemesine gönderilmiş, alınan numunelerin üzerinde yağ tabakası gözlenmiştir. Analiz sonuçlarına göre suya karışan malzemenin niteliği tespit edilecektir.
Söz konusu bölgenin olduğu yerde kirlilik ve kokunun nedeni, herhangi bir deşarjın olup olmadığına ilişkin tespitlere devam edilmektedir. Tespitler ve analiz sonuçlarına göre gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.
Kamuoyuna duyurulur.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı