Genel

Tuner Alp Tekin Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Kırıkkale Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Tuner Alp Tekin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Tuner Alp Tekin; “19 Mayıs 1919 günü Samsun’a çıkıp Anadolu’nun bağımsızlık meşalesini yakarak, 9 Eylül 1922’de son düşman askerini denize döküp, Anadolu’yu düşman işgalinden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını anıyor, Türk Gençliğine armağan edilen bu özel günde bütün gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.” ifadelerine yer verdi .

 

NE KADAR ANSAK AZDIR

Açıklamalarının devamında Tekin “Ülkü Ocakları bir fikir hareketidir. Ülkü Ocakları bir kültür hareketidir. Ülkü Ocakları bir eğitim hareketidir. Ülkü Ocakları bir tarih hareketidir. Ülkü Ocakları her şeyden evvel bir Gençlik hareketidir. Türk Gençliği Ülkü Ocaklarından aldığı eğitim ile kültür ile fikir ile gençliğinin sinerjisini birleştirip Ecdadın bize miras bıraktığı bu eşsiz vatanı, eşsiz devleti daha ileri taşımak ile görevlidir. Ecdadımıza ne kadar minnet etsek, ecdadımıza ne kadar dua etsek bize bıraktıkları bu eşsiz mirasın karşılığını veremeyiz. Ecdadımızı hangi sözlerle anmaya kalksak yaptıklarının karşısında bizim ağzımızdan çıkan sözler eksik kalacaktır. Bu Kahraman Ecdadın, Kahraman Torunları olarak onlara yakışır ve yakaşır bir şekilde evvela kendimizi sonra da çevremizi geliştirmeye devam etmekle mükellefiz” dedi.

ÜLKÜLERİN İZİNDE MÜCADELE

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan Tekin “Milli Mücadelenin başlangıcı kabul edilen 19 Mayıs´ı gençlere armağan eden atalarımızdan aldığımız ışıkla, bir Türk Genci olarak bu günle övünmekle kalmayıp bu günün neden bizlere armağan edildiğini anlamamız gerekmektedir. Ülkü Ocakları Kırıkkale İl Başkanı olarak bütün gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını tekrar kutluyor, atalarının izinde, ecdadının ruhuyla hareket ederek, bizlere sunulmuş olan ülkülerin izinde yılmadan mücadele etmeye davet ediyorum.” İfadelerini kullanarak sözlerine son verdi.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı