GenelSiyaset

FETH’İN KUTLU YÜRÜYÜŞÜ TÜRK MİLLETİ VAR OLDUKÇA SÜRECEKTİR

FETH’İN KUTLU YÜRÜYÜŞÜ TÜRK MİLLETİ VAR OLDUKÇA SÜRECEKTİR.

Ecdadımız tarih sahnesinde birçok destanlar yazmıştır. Bunlardan belkide en önemlilerinden birisi 29 Mayıs 1453 İstanbul’un fethidir. Bu fetihle beraber Anadolu’nun kapıları Türk Milleti’ne sonuna kadar açılmış, yeni bir çağ başlamış, Bizans’a son verilmiş ve Osmanlı Devleti imparatorluk olmuştur. Bu fetih insanlığın önüne yeni ufuklar açmış, tarihin seyrini değiştirmiştir.
Yüksek bir idealin, sarsılmaz bir imanın, azim ve kararlı bir çalışmanın neticesinde büyük bir zaferle fethi henüz 21 yaşında gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmed Han yeniliklere açık, bilimi yakından takip eden, güçlü bir kişilik, abide bir şahsiyet, kararlı bir komutan olarak tarihe damgasını vurmuştur. Sultan Fatih, bu fetihle Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) “İstanbul muhakkak feth olunacak, onu fetheden asker ne güzel asker” sözüne mazhar olmuştur.
İstanbul farklı kıtaları ve kültürleri buluşturan özel bir kenttir. Fethinden günümüze kadar farklı inanç, kültür ve fikirlerin hoşgörü ve güven içerisinde bir arada yaşandığı müstesna bir dünya kentidir. Siyasetin, kültürün, sanatın, inancın ve bilimin yoğurduğu İstanbul, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde Türk Milleti’nin iradesiyle bu kutlu yürüyüşünü sürdürecektir.
Böylesine özel ve müstesna tarihi günü anlam ve önemine uygun yaşatmak, tarihiyle ve milletiyle övünen nesiller yetiştirmek hepimizin asli görevlerindendir. Sultan Fatih gibi idealist, şanlı ordusu gibi azimli ve inançlı olmak zorundayız.
Bu duygu ve düşüncelerle İstanbul’un fethinin 567. yılını kutluyor, hilali haçın önüne çıkaran, çan seslerini susturarak ezan seslerini yükselten o güzel komutan Fatih Sultan Mehmed Han’ı ve tüm geçmiş ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Açıklamama Osmanlı edebiyatının en önemli şairlerinden Nedim’in İstanbul’u öven şu kasidesiyle son veriyorum;
Bu şehr-i Sıtanbûl ki bî-misl ü bahâdır
Bir sengine yek-pâre Acem mülkü fedadır.

Erdal BALOĞLU
MHP Kırıkkale İl Başkanı.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı