GenelSiyaset

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7. yıl dönümü kapsamında Kırıkkale ve İlçelerinde etkinlikler düzenlendi.

Kırıkkale ve ilçelerinde insan seli ile kutlandı.

Bütün ilçelerin yöneticilerin katılım sağladığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dualar eşliğinde büyük katılımlarla kutlandı.

Delice

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü kapsamında İlçemizde düzenlenen programlar akşam saatlerinde de devam etti.

Saat 21:00’de Hükümet Konağı önünden İlçe merkezinde bulunan Delice Belediyesi Kardeşlik parkına Demokrasi Yürüyüşü yapıldı. Daha sonra burada günün anlam ve önemine binaen düzenlenen program Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı, günün anlam ve önemini ifade eden konuşmalarla devam etti. Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Hatim duası yapıldı.Daha sonra okunan şiirler ve slayt gösterilerinin ardından programımız 00:13’te bütün yurtta olduğu gibi İlçemizde de selaların okunması ve demokrasi nöbetiyle sona erdi.

Programa Kaymakamız Muhammed Burak AKKÖZ’ün (Burak Akköz) yanı sıra Delice Belediye Başkanı Turgut ÖZDEM,İl Genel Meclis Üyesi Adem GÖKDERE,İlçe protokol üyeleri, İlçemizde görev yapan memurlar ile çok sayıda vatandaşımız katılmıştır.

Keskin

15 Temmuz 2016 Cuma akşamı Ülkemiz iradelerini bir dolara satan alçakların tertip ettiği kalkışmaya uğradı. Özgürlüğümüze pranga vurmak, Ülkemizi iç savaşa sürüklemek isteyen şer güçler kirli oyunlarını sergilemek istediler. FETÖ örgütünün maşalığını yaptığı bu girişim darbecilere darbe yapan aziz Milletimiz tarafından püskürtüldü.

Türkiye tarihinde birçok felaket atlattı. Birçok darbe gördü. Kurtuluş Savaşında düşman Ankara’ ya kadar geldi. Cephede düşmanla ölümüne savaştı. Ancak hiçbir zaman kendi silahı ve kendi askeri ile tehdit edilmedi. Meclisi ve halkı bombalanmadı. 250 Vatan evladı Ülkesinin birliği için şehit oldu. Binlerce kişi yaralandı.

İhanet gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın talimatı ile ilçe olarak meydanlara indik. Sağcısı, solcusu, genci, ihtiyari, ellerinde bayrak dillerinde dua ile milli iradeye sahip çıktı. Başkomutanımız nöbetimizin bittiğini ilan ettiği tarihe kadar meydanları boş bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız.

İlçemiz gelecek nesillerin bu günleri hatırlaması amacıyla darbe gecesi gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içen Astsubay Ömer Halisdemir’ in adını merkezde bir caddeye verdik.

Bu darbe girişimine direnirken şehit düşen vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize Allah’ tan rahmet, Şehitlerimizin kederli aileleri basta olmak üzere Aziz Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Bu Ülke vatanının birliği, bütünlüğü ve huzuru için gözünü kırpmadan
canını veren kahramanları asla unutmayacaktır.

Yüce Mevla Milletimize bir daha böyle ihanetler yaşatmasın.

Yahşihan

Darbelere ve darbeci hainlere karşı Yahşihan ‘Tek Yürek’
Şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet, milletçe birliğimiz daim olsun.
Rabbim, ülkemize bir daha böyle bir acı ihaneti yaşatmasın.

Çelebi

Bizler 7’den 70’e bu toprağa, bu bayrağa aşığız!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müzü İlçe Kaymakamımız Sn. Mehmet SOYLU, İlçe Protokolümüz, Kahraman Gazilerimiz ve Kıymetli Hemşehrilerimizin katılımlarıyla büyük bir coşkuyla ve heyecanla kutladık.

15 Temmuz’da kuvayi milliye ruhuyla darbecilere geçit vermeyen Çelebi’miz ve tüm Türkiye’de demokrasi nöbetimiz ilelebet devam edecektir.

Yaşar ERDEMİR
Çelebi Belediye Başkanı

Karakeçili

“15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” vesilesiyle düzenlenen Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü’nde, tıpkı 7 yıl önce bugün olduğu gibi yine hemşehrilerimizle birlikte tek yürek olduk.

Sulakyurt

“Demokratik düzenimizi hedef alarak Devletimizin bölünmez bütünlüğünü ve Milli birlik ve beraberliğimizi parçalama maksadıyla gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin Milli İrade tarafından eşsiz bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edilişinin 7’inci yılını hep birlikte idrak etmekteyiz.
15 Temmuz gecesi, Devlet kurumlarımızın içerisine yerleşmiş, Devletimizden maaş alan hainler ve işbirlikçileri, Milletimize, Cumhurbaşkanımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisimize ve Hükümetimize karşı haince ve alçakça bir darbe girişimine kalkıştılar.
15 Temmuz; büyük Türk milletinin, hain darbe girişimine karşı kahramanca direnişi, iman ve inançla yazdığı destanıdır.
Bu vesileyle, birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin benzer ihanetlerle bir daha karşılaşmaması duasıyla, 15 Temmuz gecesi Devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbeti içen Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum”

ifadelerini kullandılar.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı